Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

"Γελοίες και θλιβερές οι δηλώσεις του Γ. Μουζάλα" λέει ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης

Την αντίδραση του Βέλγου υπουργού Μετανάστευσης, Theo Francken, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Μουζάλα ο οποίος είχε δηλώσει πως «οι ...
.... Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα», αναφέρει η «Le Soir».
Ο κ. Francken διέψευσε τον Έλληνα υπουργό τονίζοντας πως πότε δεν είπε πως η Ελλάδα πρέπει να απωθεί τους πρόσφυγες με κάθε τρόπο, ακόμα και πνίγοντας τους.
Ο Βέλγος υπουργός χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα γελοίες. «Πότε δεν είπα στον Έλληνα συνάδελφό μου να απωθήσει τους πρόσφυγες ακόμα και πνίγοντας τους αν χρειαστεί. Λυπάμαι πολύ για αυτές τις πραγματικά γελοίες δηλώσεις. Το Βέλγιο είναι μια αξιοσέβαστη χώρα με υψηλά πρότυπα σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα».    
Ο κ. Francken τόνισε πως αυτή η αντιπαράθεση έρχεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι όλο και περισσότερο απομονωμένη στη συζήτηση που γίνεται για την προσφυγική κρίση. Ενώ, προσθέτει πως ο μηχανισμός επαναπροώθησης δεν μπορεί να λειτουργήσει αν οι πρόσφυγες διαλέγουν να μην περάσουν από την διαδικασία επανεγκατάστασης αλλά αντίθετα επιλέγουν μόνοι τους τη χώρα προορισμού.
Τέλος, ο κ. Francken, δήλωσε πως για αυτό τον λόγω ζήτησε τα hotspots στην Ελλάδα τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να χειριστεί την κατάσταση αποτελεσματικά. Τα hotspots θα λειτουργούν ως μια «αίθουσα αναμονής» της Ευρώπης. Όσοι πρόσφυγες πληρούν τις προϋποθέσεις θα επαναπροωθούνται γρήγορα και ομαλά ενώ εκείνοι που έχουν λίγες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί θα πρέπει να περιμένουν στα hotspots για την επιστροφή τους, δήλωσε.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: