Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Φωτογραφική προκήρυξη-σκάνδαλο για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Για τα μάτια του κόσμου αποδεικνύεται ότι ήταν η καταχώριση της κυβέρνησης για την πλήρωση της θέσης του ...
... γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στους Financial Times (σελ. 17).

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας με ημερομηνία 10/12/2015 υπήρχε καταχώριση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στελέχη από το εξωτερικό για την πλήρωση της θέσης του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Ωστόσο, στην καταχώριση αναφερόταν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου! 
Το δε τηλέφωνο επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους ήταν 9ψήφιο (210-32.56.44) αντί 10ψήφιο. Οπως προκύπτει από την καταχώριση, ο μηνιαίος μισθός για τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ ανέρχεται στα 4.750 ευρώ με συμβόλαιο δύο χρόνων.
 Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ουδείς εκ των στελεχών του εξωτερικού θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση, δεδομένου ότι η ημερομηνία είχε παρέλθει, ενώ όσοι δοκίμαζαν να καλέσουν στο νούμερο που υπήρχε στην καταχώριση σίγουρα δεν θα συνομιλούσαν με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην Ελλάδα. 
Μία εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί για τα λανθασμένα στοιχεία της καταχώρισης είναι ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση κάποιο στέλεχος με γνώσεις στα φορολογικά από την Αγγλία ή τη Γερμανία.
Μία δεύτερη εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι πρόκειται για ένα λάθος των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι επικεφαλής της ΓΓΔΕ θα είναι ο κ. Αντώνης Καστρισιανάκης, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής και Τελωνειακής Ενωσης της Κομισιόν.
Πρόκειται για παλαιό στέλεχος της Ε.Ε. και από τους λίγους υψηλόβαθμους Ελληνες που υπηρετούν στις Βρυξέλλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: