Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σε μάστιγα εξελίσσεται η «ενεργειακή φτώχεια». 350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα!

Εποχή Σαμαρά:φτώχεια, πείνα, αυτοκτονίες, εθνική κατάθλιψη
Σε πραγματική μάστιγα εξελίσσεται η λεγόμενη «ενεργειακή φτώχεια». 
Η αδυναμία δηλαδή των νοικοκυριών να αποδώσουν στη ΔΕΗ την αξία του ρεύματος που έχουν καταναλώσει, αξία που συνολικά προσεγγίζει τα 1,3 δις. 
Αυτή την αδυναμία έχουν μέχρι στιγμής 350.000 σπίτια με αποτέλεσμα να ....
έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σπίτια που έχουν χτυπηθεί από την «ενεργειακή φτώχεια» βρίσκονται «στο μάτι της κρίσης», μια και βιώνουν και άλλες συμφορές, όπως ανεργία, αυτοκτονίες. πείνα, φτώχεια, φορολογική επίθεση, βαριές ασθένειες, οπότε και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις «ενεργειακές» τους υποχρεώσεις. Λογικό! 
Το κακό είναι ότι στην κυβέρνηση δεν βλέπουν οριζόντια τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, αλλά κάθετα. Εκεί το ρίχνουν τώρα! 
Μάλιστα φορτώνουν την ανικανότητα του κάθε νοικοκυριού να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις σε επιλογές των ανθρώπων και όχι στις αποτυχημένες επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων. 
Ειδικά η κυβέρνηση Σαμαρά είναι εγκλωβισμένη στα "τεράστια σουξέ στόρια" και στα … «πλεονάσματα». Προφανώς πλεονάσματα αναλγησίας και βαρβαρότητας! Λίγο ακόμη και θα κυκλοφορούν με περικεφαλαίες ... Από το πρώτο στάδιο (μιλάνε με το Θεό) μέχρι το δεύτερο (είναι ήρωες της Επανάστασης του 21), η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή και την διανύουν τάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: