Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Κ Πάγκαλε εάν δεν είναι παράνομες οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, τότε γιατί μας φάγατε τ’ αυτιά 15 χρόνια τώρα με τη Mayo;

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, μάλλον διαισθάνεται τι πρόκειται να επακολουθήσει με τα μαύρα ταμεία της Siemens και αθωώνει όλες τις «κρυφές» και «ύποπτες» πρακτικές χρηματοδότησης των κομμάτων. Υποστήριξε ότι δεν είναι παράνομο ακόμη και το να κατέληξαν τα χρήματα τις Siemens στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει μεταφέρει χρήματα στο κόμμα από φίλους επιχειρηματίες.
κ. Πάγκαλε αν είναι έτσι τότε γιατί βασανίζατε την ελληνική κοινή γνώμη για παραπάνω από 15 χρόνια με τα ταμεία της Mayo και τα λεφτά που έδωσε ο Αλαφούζος στη ΝΔ; Πως μπορούμε να σας θεωρούμε αξιόπιστους όταν τη μια βγαίνετε και καταγγέλλεται όλοι μαζί τη ΝΔ για τα ταμεία της και την άλλη απαλλάσσεται το κόμμα σας από οποιαδήποτε εμπλοκή σε «κρυφές» αλλά «νόμιμες» χρηματοδοτήσεις; Ήταν μάλιστα κεντρική επιλογή της παράταξής σας η πυρ ομαδόν επίθεση για τη Mayo και η κατά περιόδους ενασχόληση με την ίδια υπόθεση. Ο Λαλιώτης ακόμα ασχολείται και ακόμα αποκαλύπτει δήθεν εισροές χρημάτων. Κάθε νέα υπόθεση που εμφανίζεται τα κανάλια σας, οι εφημερίδες σας και ο Λαλιώτης σας, εμπλέκει χωρίς αιδώ και τη Mayo!!! Έτσι για ξεκάρφωμα, μια και σας έχει γίνει έμμονη ιδέα, αλλά τελικά το κόμμα σας κρύβει πολλές και ύποπτες μεταφορές και εισροές χρημάτων. Ακόμα και μέθοδο «χέρι-χέρι» είχατε όπως καταλαβαίνουμε για να μην μπλέκετε μάλλον με τις πολυπλόκαμες τραπεζικές διαδρομές!
κ. Πάγκαλε για να μπαίνουν κρυφά ποσά (για τι ακριβώς νούμερα μιλάμε;) στα ταμεία σας ή για να μεταφέρετε εσείς προσωπικά χρήματα από επιχειρηματίες στο κόμμα δεν είναι τόσο αθώο όσο θέλετε να το εμφανίσετε. Τα χρήματα κρύβουν συμφωνίες και για να μεταφέρονται χέρι χέρι, σε υψηλό επίπεδο με κρυφές ή φανερές διαδρομές, τότε οι συμφωνίες γίνονται κάτω απ’ το τραπέζι και αφορούν εξωφρενικές ανταλλαγές εξουσίας και κέρδους! Ρωτήστε έναν τυχαίο περαστικό και θα σας το πει. Ακόμα και η Σούλα Πιπέτα, έχει δυο λογάκια να σας πει!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντός των ημερών ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θα αποφασίσει ποιοι δικαστικοί λειτουργοί θα καλύψουν τις κενές ηγετικές θέσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. Αυτούς υποτίθεται ότι ο «κατά νόμον» αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο υποτίθεται ότι θα συνεδριάσει προς τούτο. Πρόκειται για την τακτική που εφαρμόζει ο κ. Καραμανλής κάθε χρόνο κατά την πενταετία της «επανίδρυσης του Κράτους»!..

Το ΠΑΣΟΚ προ της επιλογής των κυρίων Κεδίκογλου, Σανιδά κ.ά. είχε απευθυνθεί στους προκατόχους του σημερινού υπουργού και επέστησε με στοιχεία την προσοχή τους στην ανάγκη αποφυγής αναξιοκρατικών επιλογών. Δεν εισακούστηκε. Τα αποτελέσματα των επιλογών εκείνων είναι γνωστά. Βοά το δικαστικό σώμα για αυτά. Πέραν των αρχειοθετηθέντων σκανδάλων, βοούν και οι σκόπιμοι ρυθμοί και οι επιλεκτικές κινήσεις στη διερεύνηση του κορυφαίου σκανδάλου της Siemens που επέτρεψαν τη διαφυγή στο εξωτερικό, αντί να βρίσκονται στον Κορυδαλλό, διαφόρων Χριστοφοράκων. Από ΄κεί κοροϊδεύουν «με τη γλώσσα έξω» όλους όσοι, αφελώς, νομίζουν ακόμη ότι λειτουργεί στην Ελλάδα ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Όμως, η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει με ποδηγετούμενη Δικαιοσύνη. Ο ευτελισμός του δημόσιου βίου, η γενική απαξίωση θεσμών και προσώπων οφείλονται και στην τακτική του κ. Καραμανλή να συγκαλύπτονται σκάνδαλα και ένοχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και προσωπικοί συνεργάτες του στην κυβέρνηση, στο κόμμα και το πολιτικό του γραφείο. Όπως τεκμηριωμένα έχει καταγγείλει η Βουλή, η αντιπολίτευση, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, και ο Τύπος. Η Δικαιοσύνη- και η Δημοκρατία- έχει ανάγκη από ηγεσία που θα διακρίνεται για την έξωθεν καλή μαρτυρία, τον έντιμο δικαστικό βίο και τον σεβασμό προς το λειτούργημά της. Η πλειονότητα των κρινόμενων λειτουργών έχει αυτά τα προσόντα. Το ζήτημα είναι αν ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει ηγεσία για να κάνει το καθήκον της ή τη «βρώμικη δουλειά»»!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ


Tρύπα 10,5 δισ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_569048_19/02/2004_94375


Xρέος στο 130% του AEΠ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_406071_06/04/2003_59425


Στα 730 δισ. δραχμές ο λογαριασμός για τα «αόρατα» δάνεια

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_559999_19/01/2003_50798


Eπιχείρηση εξαφάνισης χρέους 1,5 δισ. ευρώ για λίγες ημέρες

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_467685_25/12/2002_48455

λήρης ανατροπή της πορείας του δημόσιου χρέους της χώρας



Kατά τη Eurostat αυξήθηκε από 104,3% σε 105,1% μεταξύ 1999–2001


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_900498_01/10/2002_39312


Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων


Eνας θεσμός - έρμαιο κρατικών παρεμβάσεων και επιχειρηματιών


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_581233_26/04/2003_61658


Tο τέλος του μύθου - Yπερχρεωμένη η οικονομία


Aποδεχθήκαμε καλυμμένα χρέη 3,5 τρισ. που εντόπισε η Eurostat


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_195542_01/11/2002_42621