Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

οι περιβόητες και "ευλογημένες" 20 θέσεις του «αρχηγού Βενιζέλου»

Πρέπει ΛΕΕΙ, να αντισταθούμε σε όσους θέλουν "γαντζωμένοι στην κομματική τους εξουσία, ένα συρρικνωμένο κόμμα, εσωστρεφές και φοβικό ΠΑΣΟΚ"…..γι’ αυτό μάζεψε γύρω του όλα τα αποβράσματα της Σημιτικής κοινωνίας. Όλα τα καλά παιδιά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, που ξέρουν πολύ καλά τι θα πει «κυβερνούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των νταβατζήδων».

Τι Πασόκ θέλει ο Βenny; «ένα ΠΑΣΟΚ που πιστεύει στις αξίες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, που συγκροτεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα και αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ αυτό θα εκφράζει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, τη μεγάλη κεντροαριστερά»….μαμά φοβάμαι την παχύσαρκη «δημοκρατία», φοβάμαι όσους φωνάζουν δυνατά ότι εκφράζουν τη «δημοκρατική παράταξη» υπονοώντας ότι όλοι οι άλλοι ανήκουν στην «μη δημοκρατική παράταξη»!

-Θα έχει σύγχρονο πολιτικό λόγο….και φωνασκεί ο ίδιος με καθαρό νομικίστικο-ακαταλαβίστικο ύφος.

-θα διαφοροποιείται ουσιαστικά από το συντηρητισμό…..ενώ επιμένει ταυτόχρονα σε φανατικά οπισθοδρομικές και «καθαρές» συντηρητικές απόψεις(όπως η φασιστική επιμονή στα μη κρατικά πανεπιστήμια)

-χωρίς παρωχημένες παλαιοκομματικές ρητορείες….όταν ο Μπένειος λόγος είναι το απαύγασμα και του παρωχημένου και της ρητορείας. Καλά περνιέται για μοντέρνος λόγος το άτομο ή ζούμε στο Μπενιστάν;

-θα διασφαλίζει ΛΕΕΙ την αυτονομία της πολιτικής από κάθε εξωθεσμικό κέντρο…..εδώ λέει καθαρά ότι τα νήματά του, τα κινούν ύποπτα και επικίνδυνα εξωθεσμικά κέντρα και αυτός είναι μια μαριονέτα μεγαλοπαρακρατικών μηχανισμών.

-Τη δύναμή του θα την αντλεί από το λαό…..αυτά μας τάπαν κι’ άλλοι ή μάλλον και όλοι οι άλλοι : εδώ βρίσκουμε το απαύγασμα και του παρωχημένου και της ρητορείας.

-"Το κόμμα θα πρέπει να είναι ικανό να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών,που έχει ανάγκη ο τόπος"…..ξέρουμε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις. Ο ίδιος είναι πάντα αντίθετος σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση εμφανίζεται στον ορίζοντα. Τι εννοεί όμως αυτός ο περίεργος Εβάγκελος όταν μιλά για «προοδευτικές αλλαγές»; Τι ακριβώς θέλει να αλλάξει εκτός από το να αυξήσει τα αχανή και άπληστα κέρδη συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων;

-αναφέρεται έπειτα στα συνήθη :πατριωτικά, εθνικά δίκαια, εμείς έχουμε αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα…..όλοι οι άλλοι είναι σκέτος…καφές!

-αναφέρεται στην αυτοκριτική για τα λάθη, τις καθυστερήσεις και τις αντιφάσεις ….χωρίς όμως ποτέ να μας εξηγεί που έγιναν λάθη και που παραλείψεις.

-πιστεύει ΛΕΕΙ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση….γι’ αυτό παλεύει για την αντι-μεταρρύθμιση της Ελλάδας. Σε κάθε αλλαγή λέει όχι και απορρίπτει κάθε συνταγματική αναθεώρηση βαφτίζοντας αυτή τη στάση : «προοδευτικές αλλαγές»…..σκέτη «προοδευτική κοροϊδία» τον αποκαλλώ που δεν θέλω ποτέ μου να γίνω ηγέτης καμιάς παράταξης κι ας εκλαμβάνεται αυτό από τύπους σαν τον εκτραχηλισμένο Εβάνγκελος ‘κενό φιλοδοξίας’, ατολμία και δειλία.

-η οικονομία ΛΕΕΙ θα είναι εξωστρεφής και ανταγωνιστική, σύγχρονη, πράσινη και καινοτόμα….ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ αρχηγέ Εβάνγκελος…..τα ίδια ευχολόγια επιθυμώ και εγώ αλλά δεν το κάνω βαρύγδουπες 20 θέσεις!

-Το ΠΑΣΟΚ θα σέβεται το ιδιωτικό και θα υπερασπίζεται το δημόσιο….θαύμα θαύμα ο Εβάγκελος ανακάλυψε πως επιτέλους θα δουλεύει το δημόσιο σεβόμενος το ιδιωτικό. Μέγας Χημείας του Δημοσίου Κράτους! Του Υπαλληλισμού και των διορισμών από το παράθυρο και τις ουρές έξω από τα πράσινα γραφεία και τις κομματικές οργανώσεις που μοιράζουν τις περίφημες «πράσινες κάρτες» που μας μετατρέπουν σε μετανάστες μέσα στη χώρα μας.

Κάνει τα πάντα ο χοντρο Μπένυ να μας θυμίζει το Πασόκ που μισήσαμε και το Πασόκ που απευθύνεται μόνο σε νομενκλατούρες και κλειστές κάστες ευνοημένων, βολεμένων και καρεκλοκένταυρων. Ουστ ρε! Πάρε τις 20 θέσεις σου και περιπάτει. Εφάρμοσέ τες καλύτερα στους νταβατζήδες σου, στα φιλαράκια σου που έχουν ρουφήξει το αίμα της Οικονομίας μας και δεν έχουν ξεδιψάσει. Θέλουν κι’ άλλο γιατί είστε άπληστοι για εξουσία και χρήμα.

Σιχαίνομαι το Πασόκ των πελατειακών δικτύων, της προσωπολατρίας (ειδέ τε φάτσα να προσωπολατρέψουμε! Ειδέ τε ωραίος νέος!), των λευκών επιταγών, της αδικίας και αναξιοκρατίας που έχω υποστεί και εγώ προσωπικά, των αποκλεισμών, του παραγοντισμού και του νεποτισμού. Δυστυχώς όλα αυτά μου θυμίζει και στη φάτσα και στη συμπεριφορά αλλά κυρίως στο λόγο και στις 20 θέσεις του ο Bennyκατσέλος «αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης»…..



Ούτε ευχαριστώ ούτε θα πάρω!

3 σχόλια:

Antonios Politakis είπε...

Ζωγραφίζεις πάλι Βασίλη.

Πάντως η πρόβλεψη σου για σχίσμα δεν θα γίνει μάλλον.

Προφανώς ο ΓΑΠ δεν έχει τα κότσια. Ή να περιμένουμε λίγο ακόμα?

Παπουτσάκης είπε...

Αντώνη, το σχίσμα μέσα στο Πασόκ έχει ήδη συντλεστεί. Είναι αδύνατον η παρούσα ομάδα να ξαναλειτουργήσει συλλογικά.
Εμείς έχουμε μια εξωτερική εικόνα που κρύβει το πραγματικό αλλαλοκάρφωμα που γίνεται στο παρασκήνιο.
Πάντως και ο ΓΑΠ αμέσως μετά την 11η Νεομβρίου θα κινηθεί αναγκαστικά στο δρόμο των διαγραφών και της επανίδρυσης του Πασόκ ή στη δημιουργία ενός νέου διαφορετικού κόμματος.

ion είπε...

Μόνο η κατάσταση στο Πασόκ είναι πιο αρρωστημένη απο την δεύτερη φωτό